Θήκες κινητών

Τι είναι το Tempered Glass και ποια είναι τα οφέλη του;

Φτιάξε τη δική σου θήκη

Μπορεί να έχετε ακούσει για το σκληρυμένο γυαλί στο παρελθόν, να το έχετε δει ως ένα διαφημιζόμενο χαρακτηριστικό στις προδιαγραφές των gadget ή με τη μορφή προστατευτικών οθόνης για κινητές συσκευές. Τι είναι όμως ακριβώς το tempered glass; Τι το κάνει διαφορετικό από τα τυπικά γυάλινα ή πλαστικά προστατευτικά οθόνης; Το πιο σημαντικό, τι θα σου προσφέρει το tempered glass ως καταναλωτή και αξίζει τα λεφτά του;

Η κύρια διαφορά μεταξύ του τυπικού γυαλιού και του σκληρυμένου γυαλιού είναι στον τρόπο κατασκευής τους. Το σκληρυμένο γυαλί δημιουργείται με θέρμανση και, στη συνέχεια, γρήγορη ψύξη του υλικού – και έτσι έρχεται με διαφορετική δομή.

Τι σημαίνει λοιπόν αυτό για εσάς, τον καταναλωτή;

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του tempered glass είναι ότι σπάει διαφορετικά από το τυπικό γυαλί. Ενώ κανονικά, το γυαλί σπάει σε μεγάλα ανώμαλα κομμάτια, το σκληρυμένο γυαλί θρυμματίζεται σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια. Αυτό απαλλάσσεται από τον κίνδυνο των αιχμηρών άκρων και το καθιστά μια πολύ πιο ασφαλή επιλογή σε περίπτωση που συμβεί κάτι – για αυτόν τον λόγο, το σκληρυμένο γυαλί αναφέρεται συχνά ως “γυαλί ασφαλείας”.

Πού χρησιμοποιείται συνήθως το tempered glass;

Λόγω των πλεονεκτημάτων ασφαλείας και της αντοχής στη θερμότητα (που προκύπτει από τη διαδικασία κατασκευής), το σκληρυμένο γυαλί χρησιμοποιείται σε φούρνους, μηχανές καφέ, οθόνες υπολογιστών, παράθυρα, πόρτες ντους και άλλα. Ωστόσο, μας ενδιαφέρει κυρίως η εφαρμογή του σε προστατευτικά οθόνης για κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές.

Τι σημαίνει το tempered glass για το τηλέφωνό σας (και άλλα gadget);

Τα προστατευτικά από σκληρυμένο γυαλί είναι κοινά αξεσουάρ για φορητές συσκευές και στην εμφάνισή τους μοιάζουν αρκετά με πλαστικά καλύμματα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές ουσιαστικές διαφορές:

  • Χάρη στην προαναφερθείσα αντίσταση στη θερμότητα, το σκληρυμένο γυαλί θα μειώσει τις πιθανότητες να καταστραφεί το τηλέφωνό σας από υψηλότερες θερμοκρασίες.
  • Το σκληρυμένο γυαλί δεν γρατσουνίζεται ή καταστρέφεται εύκολα, σε σύγκριση με τα τυπικά γυάλινα και πλαστικά καλύμματα τηλεφώνου.
  • Το σκληρυμένο γυαλί είναι πέντε φορές παχύτερο από τα πλαστικά προστατευτικά οθόνης και έτσι παρέχει καλύτερη προστασία από τους κραδασμούς.
  • Τα προστατευτικά σκληρυμένου γυαλιού τείνουν να είναι πιο λεία και καθαρά και έτσι είναι πιο κοντά στην εμφάνιση και την αίσθηση της αρχικής οθόνης του τηλεφώνου σας.
  • Λόγω των προαναφερθέντων πλεονεκτημάτων, τα προστατευτικά από σκληρυμένο γυαλί θα έχουν υψηλότερη τιμή.

Αξίζει όλο αυτό;

Χάρη στην αντοχή του στη θερμότητα, τους κραδασμούς και τις γρατσουνιές, ένα προστατευτικό οθόνης από σκληρυμένο γυαλί είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να διατηρήσετε την οθόνη του τηλεφώνου σας ασφαλή. Εάν έχετε πέσει το τηλέφωνό σας στο παρελθόν και σας έχει υποστεί ζημιά η οθόνη, μπορεί να θυμάστε τη δυσάρεστη κατάσταση και το υψηλό τίμημα που συνδέονται με την κατάσταση. Εάν είστε λάτρης των συσκευών μεγαλύτερης οθόνης, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε μερικά επιπλέον χρήματα σε κάποια επιπλέον προστασία.

Αφήστε μια απάντηση